Hírek

Sikeresen lezárult a lakossági adminisztratív terheket csökkentő Egyszerűsítési Program

Publikálva: 2014. május 13.

Negyven eljárás egyszerűsödött a Magyary Program Egyszerűsítési Programjának keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium közreműködésével az elmúlt egy évben. A programban foglalt feladatok megvalósításával a lakosságnak könnyebbé vált az adminisztráció többek között az adózási, foglalkoztatási, oktatási, ingatlanügyi eljárások terén.

Tovább a teljes cikkre

Negyedével csökkentette az adminisztrációt a kormány egyszerűsítési programja

Publikálva: 2014. január 10.

A kormány egyszerűsítési programjának megvalósításával Magyarország teljesítette azt a vállalását, hogy 25%-kal csökkenti az adminisztratív terheket. A vállalás a vállalkozói adminisztratív terhek csökkentésére vonatkozott, de a kormány a lakosságot érintően is megvalósította a csökkentést. Közlemény.

Tovább a teljes cikkre

Új eljárásrend, monitoring rendszer és adattár segíti a tervezést a minisztériumokban

Publikálva: 2013. szeptember 3.

A rendszerváltás óta eltelt időszakban több kísérlet történt a közigazgatás irányításának és működésének megújítására, azonban ezek közül eddig a megalapozás, tervezés fázisán már csak kevés jutott tovább. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium augusztus végével zárult projektje ezért a minisztériumok stratégiai tervezési képességének megerősítése és működésének koordináltabbá tételét tűzte ki célul a Magyary Programban foglaltak alapján. „A stratégiai irányítás megújítása a központi közigazgatásban” című (ÁROP 1.1.8) projektben új tervezési eljárásrendet alakítottak ki, módszertanokat dolgoztak ki és vezettek be, valamint elkészült egy stratégiai adattár és stratégiai monitoring rendszer is.

Tovább a teljes cikkre

Sikerrel zárult a KIM egyszerűsítési programja

Publikálva: 2013. július 31.

A lakosságra nehezedő adminisztratív terhek csökkentése érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyszerűsítési Programot dolgozott ki, melynek keretében 228 darab (aleljárásokkal együtt: 249 darab) állampolgárokat érintő hatósági eljárás került felülvizsgálatra és egyszerűsítésre. Az ügyek folyamatának átszervezése, az elektronikus lehetőségek kiterjesztése, a szélesebb körű és pontosabb tájékoztatás, a benyújtandó dokumentumok számának csökkenése mellett a kapcsolódó jogszabályok jelentős része is egyszerűsödött. Az egyszerűsítések eredményeként a Programba bevont eljárások esetében 25%-kal csökkentek a lakosság adminisztratív terhei. Közlemény.

Tovább a teljes cikkre

Rétvári Bence Debrecenben mutatta be a kormány Egyszerűsítési Programját

Publikálva: 2013. június 28.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár péntek délelőtt Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén mutatta be az Egyszerűsítési-program eredményeit, továbbá beszélt a jogszabályok és folyamatok egyszerűsítésének koordinációjáról is. Az ülés előtt Rácz Róbert kormánymegbízottal tartott közös sajtótájékoztatót.

Tovább a teljes cikkre

Jövő júliustól elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

Publikálva: 2013. május 27.

Elektronikussá válnak jövő júliustól az anyakönyvi eljárások a Magyary Zoltán egyszerűsítési program részeként – erről döntött ma az Országgyűlés a kormány törvényjavaslatának elfogadásával. Közlemény.

Tovább a teljes cikkre

Elvégezte az Egyszerűsítési Programban foglalt feladatait az NFM

Publikálva: 2013. április 30.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium befejezte a járművek forgalomba helyezéséhez és vizsgáztatásához kapcsolódó négy eljárás finomhangolását is. Jelentősen egyszerűsödik a külföldön megvásárolt járművek honosítása, a traktorokat csak ötévente kell vizsgáztatni, és megszűnik a piros környezetvédelmi plakett.

Tovább a teljes cikkre

Rétvári Bence: elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

Publikálva: 2013. április 29.

Elektronikussá válnak jövő júliustól az anyakönyvi eljárások a Magyary Zoltán egyszerűsítési program részeként - mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Törvénymódosításokkal egyszerűsödnek a közlekedési hatósági eljárások

Publikálva: 2013. március 12.

Elfogadta az Országgyűlés a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program Egyszerűsítési Programjának közlekedési feladataihoz kapcsolódó törvénymódosításokat 2013. március 11-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett változtatásokkal a gépjárművek kötelező felelősségbiztosításának igazolása is egyszerűbbé válhat az idei év második felére.

Tovább a teljes cikkre

Sikerrel zárult az Egyszerűsítési Program

Publikálva: 2013. március 8.

A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként 2012-ben elindított és a KIM által koordinált Egyszerűsítési Program célja az volt, hogy csökkenjen a lakosságot érintő hivatali bürokrácia, kevesebb legyen a papírmunka, a kitöltendő nyomtatvány, a sorban állás, de kiterjedtebb és pontosabb legyen az üggyel kapcsolatos tájékoztatás - azaz minél egyszerűbb ügyintézési folyamat segítse az embereket.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció