Projektkód: ÁROP-1.1.21-2012-2012-0001

A projekt elsődleges célja a társadalom által érzékelt hivatali korrupció szintjének csökkentése. Ezt a korrupció visszaszorítására irányuló közvetlen és közvetett célokkal lehet leírni.

A projekt szorosan illeszkedik a Kormány Korrupció-megelőzési programjához, amely az elmúlt két évtizedben követett korrupció elleni fellépés meghaladása, hiszen a büntetőjogi eszközök alkalmazása mellett ugyanilyen súllyal jelenik meg benne a korrupció megelőzése is. A program olyan konkrét intézkedéseket tartalmaz, amelyek segítségével a közigazgatási szervezetek napi működésében fog megjelenni a korrupciós kockázatok elemzése, a gyanús esetek feltérképezése, kivizsgálása, illetve lehetőség szerinti megelőzése.

A projekt keretében megerősítik a bejelentő-védelmet, kialakítják az etikai kódexeket, továbbá kampányokat és képzéseket szerveznek a korrupció visszaszorítása érdekében.

 

A Korrupció-megelőzési Program honlapja

Kapcsolódó anyagok

Sajtóközlemény - Hogyan törhetjük át a hallgatás falát a korrupciós ügyekben? - 2012. október 31.

Sajtóközlemény - A korrupció elleni törekvésekhez kapcsolódóan integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen - 2013. február 22.